Otvoren je natječaj za mobilnost studenata radi obavljanja stručne prakse

U petak, 30. siječnja održat će se u gradu Vodnjanu-Dignano u prostorijama Zajednice talijana Vodnjana-Dignano info dan za mlade i poduzetnike s početkom u 14h.

Organizator događaja je Udruga Informo, posrednička organizacija za Europski program Erasmus za mlade poduztnike. Udruga Informo će predstaviti i prvi hrvatski kratki film, primjer dobre prakse suradnje između hrvatskog poduzetnika domaćina i nove poduzetnice iz Italije.

Cilj info dana je predstaviti rezultate programa Erasmus za mlade poduzetnike, promovirati poduzetništvo i međunarodno umrežavanje. Poticanje poduzetništva i suradnje između europskih država od primarne je važnosti za razvoj gospodarstva. Aktivni sudionici događaja bit će partneri iz Italije, Slovenije i Hrvatske te načelnik odjela za poduzetništvo glavne uprave Europske komisije za poduzetništvo i industriju iz Bruxellesa.

Prezentacije će redom održati načelnik odjela za poduzetništvo glavne uprave Europske komisije za poduzetništvo i industriju Marko Curavić, izvršna direktorica Udruge Informo koja je ujedno posrednička organizacija navedenog programa u Republici Hrvatskoj Monika Brščić, glavni tajnik Unioncamere Veneto Gian Angelo Bellati, voditeljica Hrvatske gospodarske komore Zagreb i koordinatorica Europske poslovne mreže Vesna Torbarina, predsjednica Regionalne gospodarske komore Ljubljana Marta Turk, predsjednik gospodarske komore Istra-Veneto Teobaldo Rossi, voditeljica područnog ureda za Istru Hrvatske banke za obnovu i razvitak Cinzia Zubin, predsjednica Hrvatske županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić, direktor Istarske razvojne agencije Boris Sabatti te predsjednik European Projects Association Dino Babić. Završni govor i komentare održat će načelnik odjela za poduzetništvo Europske komisije.

Pozdravne govore održat će predsjednik Udruge Informo Andrea Debeljuh, gradonačelnik grada Vodnjana-Dignano Klaudio Vitasović, župan Istarske županije Valter Flego te hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Ivan Jakovčić.

Mladi i poduzetnici zainteresirani za pokretanje vlastite djelatnosti te iskusni poduzetnici iz Istre imat će mogućnost postaviti pitanja i dobiti ključne informacije o podršci Republike Hrvatske i europskoj podršci poduzetništvu.

Događaju slijedi druženje i domjenak gdje je partner organizatoru Strukovna škola Eugena Kumičića iz Rovinja.

Za daljnje informacije možete se javiti na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

pdf-red Program info dana (HR)

pdf-red Program info dana (IT)

pdf-red Program info dana (EN)

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account