Uspješna priča – Marko Humar

Marko iz Šempasa u Sloveniji organizira tečajeve kuhanja za zdravu kuhinju od operacije transplantacije bubrega 2018. godine kada je morao promijeniti svoj način života i primijeniti posebnu prehranu. Vegetarijanac je od 1990. Marko je s vegetarijanskim kuhanjem započeo u Novoj Gorici prošle godine, a ugostiteljstvom se bavio u Novoj Gorici i Primorskoj regiji. Mnogima se to sviđa i želio je steći još iskustva i praktičan pogled na to kako pokrenuti društveno poduzeće. U Hrvatskoj je pronašao poduzetnicu-domaćina Vesnu Zinaić.

Ova je razmjena bila prva i za Vesnu i za Marka. Marko je o promociji i marketingu naučio putem interneta dok je stvarao vlastitu Facebook stranicu i stranicu za vlastite tečajeve kuhanja. Sada planira koristiti i Google Ads za neprofitne organizacije koje mogu pojačati njegovu internetsku prisutnost.

Zbog korona situacije morao je redovito imati internetske tečajeve na Zoomu i Facebooku za članove Hostove nevladine udruge UDRUGA ZA PROMICANJE VEDSKOG ZNANJA I KULTURE "KRIŠNA" RIJEKA, kao i za širu publiku na Facebooku. I Vesna i Marko su se vrlo dobro povezali. Domaćin je bio od velike pomoći u svim koracima potrebnim za prilagodbu gradu Rijeci.

Vesna je pomogla Marku da uspostavi osobnu stranicu na Facebooku, a također i stranicu za njegovu Facebook stranicu "Radionice vegetarijanske kuhinje s Markom":https://www.facebook.com/Vegetarijanska-kuhinja-z-Markom-107903284380533.

Trajanje razmjene:

6 mj.

Novi poduzetnik:

Ime: Marko Humar
Zemlja podrijetla: Slovenija
Status: Budući poduzetnik
Sektor: Hotel, restoran, turizam, putničke usluge i wellness

Poduzetnik-domaćin:

Ime: Vesna Zinaić
Zemlja podrijetla: Hrvatska
Iskustvo u godinama: 11
Sektor: Društvene, socijalne i osobne usluge
Ime tvrtke: Udruga za promicanje vedskog znanja i kultura "Krišna" Rijeka

Provedene aktivnosti

Tijekom razmjene, Vesna i Marko morali su pronaći rješenja za probleme povezanim sa covidom jer su planirani događaji na jesen morali biti objavljeni online. Učinili su to zajedno putem interneta uz zumiranje i facebook.Marko je također unaprijedio i hrvatski i engleski jezik, a također je i iskustvo međukulturno učenje o Rijeci. Kako je Marko zbog svog zdravstvenog stanja morao koristiti ajurvedu, to je znanje podijelio s domaćinom i članovima njezine nevladine organizacije.

Marko je stekao samopouzdanje u ugostiteljstvu i organiziranju radionica kuhinje novog stila zajedno s domaćinom. Vesna je bila sretna zbog novih internetskih događaja i inovativnog izbornika. Oba su proširila svoju prisutnost na mreži i koristit će Google Ads za neprofitne organizacije. Imali su posebne internetske umjetničke događaje, a zajedno su proizveli i video.


VIDEO kojeg su skupa napravili:
https://www.youtube.com/watch?v=sV9iy4TIub0.

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account