NOVI PROJEKT - razvoj inovativnih mreža udruga radi motivacije inicijacije i suradnje

Udruga Informo Projektom ProWomen 2015-2017 „Prijedlozi i strategije za žene poduzetnice“ nudi edukacije majkama koje žele pokrenuti posao od kuće
 

Prijave na edukacije za majke koje žele pokrenuti posao od kuće
 
Kako uskladiti obiteljski život i posao, postati stručnjak i menadžer u izazovu spajanja obitelji i posla? 
Za početak razmislite o poduzetničkoj ideji mikro poslovanja koju možete provesti u vlastitom domu. Kako bi majkama koje žele pokrenuti posao od kuće olakšali ulaz u svijet poduzetništva INFORMO - Udruga za poticanje zapošljavanja, stručnog usavršavanja i obrazovanja iz Vodnjana tijekom svibnja zaprima prijave za edukacije projekta ProWomen: “Prijedlozi i strategije za žene poduzetnice”.
Projekt je sufinanciran u Hrvatskoj sa 15.800,00 EUR u okviru programa Erasmus+ Strateško partnerstvo za edukaciju odraslih, započeo je u rujnu 2015. god. i trajat će 2 godine. 
Ovakav aktualan tip poduzetništva omogućuje majkama da više vremena posvete obitelji i odgoju djece, daje im priliku da se bave onim što vole te uz zaradu ostvare i osobno zadovoljstvo. Ujedno predstavlja i poduzetnički izazov u kojem svaka edukacija može značajno doprinijeti uspjehu. 
Cilj projekta je razviti osobne kvalitete i  vještine koje su osnova poduzetničkog načina razmišljanja i ponašanja te senzibilizirati sudionice na temu samozapošljavanja i poduzetništva kao mogući izbor za karijeru.
 
Partneri uključeni u ovaj projekt odlučili su udružiti svoje iskustvo i resurse kako bi u narednim mjesecima ponudili treninge i tečajeve o osnovnim poduzetničkim vještinama, engleskom jeziku i informacijsko komunikacijskim vještinama korisnim u tri sektora: Ekološko ugostiteljstvo, Ekološki održiva proizvodnja i “Zeleni” web marketing za 20 žena.
Najbolje sudionice imat će priliku izložiti svoju poslovnu ideju i dodatno se educirati na kraju projekta u Ateni. 
Rezultati projekta kao što su najbolje poslovne ideje sudionica i edukativni materijali ostat će dostupni putem interneta i za one majke koje nisu u mogućnosti sudjelovati u projektu uživo. Edukacije će se uz tečajeve bazirati i na praktičnom znanju i iskustvima poduzetnica u vođenju svojih tvrtki dakle prikazom uspješnih lokalnih primjera poslovanja. 
 
Uz INFORMO na projektu surađuje još 7 partnera. Vodeći partner projekta je talijanska udruga GIOVANI PER L'EUROPA s glavnim ciljem edukacije i promicanja mobilnosti mladih i odraslih, čime se povećava njihova svijest o kulturnoj, političkoj i ekonomskoj različitosti europskih zemalja. 
Ostali partneri su INSTITUTO DE TURISMO DE LA REGIÓN DE MURCIA iz Španjolske koji upravlja turističkim interesom Regije Murcia usklađujući resurse i aktivnost različitih agencija i upravnih tijela. N.G.O. CIVIS PLUS iz Grčke radi u cilju poboljšanja kvalitete života, zaštite prirodnog i društvenog okoliša i socijalne skrbi, dajući naglasak na demokraciju i zaštitu ljudskih prava za sve. Firma G.G. EUROSUCCESS CONSULTING LTD sa Cipra informira i pruža podršku za korištenja sredstava EU i nacionalnih programa. EUROPEAN CENTER FOR QUALITY OOD iz Bugarske poslovne ideje klijenata pretvara u kvalitetne projekte te ih uspješno provodi s ciljem podrške razvoja i pripreme za nadolazeće promjene u gospodarskom okruženju. DOOEL LINGVA 2006 iz Makedonije firma je specijalizirana za školske i obrazovne usluge, provodi nastavu za vrtiće, osnovne i srednje škole te odrasle. Fond SOCIALINIU INOVACIJU FONDAS iz Litve pokreće inicijative obrazovanja i stručnog usavršavanja, obuke za nezaposlene i socijalno ugrožene čime jačaju znanje i vještine potrebne zahtjevima tržišta rada što im pomaže da postanu društveno aktivni i ekonomski neovisni. 
 
Sve mogućnosti i detalje edukacija predstavit ćemo u prostorijama sjedišta UDRUGE „ISTARSKO - EKOMUZEJ IZ VODNJANA“ - „ASSOCIAZIONE  ISTRIANO - ECOMUSEO DI DIGNANO“ Narodni trg 8 u srijedu 25. svibnja
 
Više o projektu možete pogledati na blogu PROWOMEN BLOG  ili na PROWOMEN - INFORMO.  
 
Za prijavu je potrebno poslati životopis i kratko motivacijsko pismo na adresu elektroničke pošte This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. . 
 
Za sve dodatne informacije slobodno kontaktirajte Udrugu Informo, osobno u naš ured u Vodnjanu S. Caterina 9, treći kat ili na telefon 098 172 64 65 Bernardini. 
 
Kvaliteta, tradicija i lokalni proizvodi 
 
Kvaliteta, tradicija i lokalni proizvodi svakako su dobar poduzetnički smjer, a istarski poljoprivredni proizvodi pružaju upravo to. 
I same pripreme tečaja kao i ostale aktivnosti projekta planirane su u opuštenoj atmosferi tijekom trodnevnog sastanka partnera, poglavito žena, u ožujku u Vodnjanu. 
U suradnji sa UDRUGOM ISTRIAN DE DIGNAN imale su priliku kušati tradicionalne okuse Istre te im je Međunarodni dan žena obilježen degustacijom ekstra djevičanskog maslinovog ulja OPG-a Chiavalon i vina „Teraboto“, posjetom "Parka Kažuna“ i degustacijom džemova „Guranis“.
Razvoj projekta tom prilikom podržale su i Zamjenica župana Istarske županije Viviana Benussi i Predsjednica Business and Professional Women (BPW) Prvi Hrvatski klub – Pula Alida Perkov.
Viviana Benussi detaljno je predstavila je aktualne podatke o položaju žena u poduzetništvu i upravljačkim tijelima uz zaključak da treba težiti njihovom ravnopravnom položaju. 
Diskusija se razvijala o smjeru edukacija i razmjeni iskustava, te raspravama o proaktivnosti u stvaranju prijedloga za osmišljavanje boljih javnih politika i 
pronalaska rješenja za postojeće probleme. Alida Perkov istaknula je koliko je značajno umrežavanje i povezivanje poduzetnica. 
Savjetuje im kontaktiranje udruga i ostalih savjetodavnih tijela koja su na raspolaganju, osnaživanje suradnje te više samopouzdanja pri pokretanju vlastitog 
poduzetništva koji pruža stabilnost i priliku zapošljavanja drugih.
 
Zahvaljujemo se svim sudionicima te POU - UPA „VODNJAN-DIGNANO“ na gostoprimstvu i članovima Udruge IZNAJMLJIVAČA TURISTIČKIH KAPACITETA GRADA VODNJANA za organizaciju smještaja. 
 
projekt ProWomen Dan zena Informo Vodnjan 1
 
Ovaj projekt je financiran u okviru Erasmus + programa i uz potporu Europske komisije. 
Ova publikacija odražava stavove samo autora i Komisija se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu uporabu sadržanih informacija.
ErasmusProwomen partneri
 
 
 
Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account